lauantai 22. elokuuta 2015

Anu Holopainen - Ihon alaiset

Tämä oli aika säväyttävä kirja. Kirjastosta kun olin hakenut niin eipä siinä kauaa mennyt että oli luettu. Kyllä tämä iski. Tässä seurataan muutamaa teiniä tulevaisuuden maailmassa, jossa kauneusleikkaukset ovat niin tavallisia, että luomua, muokkaamatonta ihmistä pidetään outona. Joku vihaa muokkaamista, toinen ei malttaisi odottaa, yksi ei tiedä haluaako ja joku taas tietää miten muokkauksia saa vaikkei ikä tai rahat riittäisikään. Siellä täällä kirjassa on chattikeskusteluja ja blogipostauksia, ja televisio-ohjelmien kuvauksia jotka avaavat ulkonäkökeskeistä yhteiskuntaa vielä vähän lisää. Tässä on kyllä mielikuvitusta, ja muokkausten kirjo mitä on kuvailtu on aika laaja. Tykkäsin. Ja on kirjassa hyvä opetuskin.
Ja tuo kansikuva on kyllä loistava.


Hetken kyllä olin hiukan ahdistunut tämän kirjan jälkeen, sen verran vaikuttava oli kirja. Ei sentään painajaisia mutta vähän piti vielä tabletilla pelailla ennen nukkumaanmenoa että ajatukset sai muualle. Vaikuttavaa. Melko lyhyt kirja, 202 sivua, mutta eipä nuortenkirjan tarvitse kovin pitkä olla. Ihan nuorimmille ja herkimmille ei välttämättä, itselle ainakin jäi tosiaan niskakarvat pystyyn..
Pitäisi varmaan koittaa löytää myös Uglies jostain, sen verran oli kiinnostava aihe..

6 kommenttia:

 1. Tämä mun pitää kyllä lukea! Ootko lukenu muita kirjottajan kirjoja? Mää oon melkein kaikki... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tais olla eka, pitää kyllä muihinkin tutustua :)

   Poista
 2. Mää en ookkaan vielä kommentoinu sulle mitään, sori siitä.:) Saan paljo lukemisinspistä täältä ja tän kirjan halusin heti lainata kirjastosta ku kirjotit postauksen. Päiväsä mää tuon luin, oli niin hyvin kirjotettu ja ei voinu muutaku ahmia tuo heti. :D Aihe oli vähä ahistava ja välillä kyllä karmi tää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää oli kyllä semmonen et ei voinu kädestä laskea, ja aika karmiva tosiaan.. Kiitos kommentista :3

   Poista
 3. Minä tykkäsin tästä paljon. Mielenkiintoinen tarina.

  VastaaPoista