sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Veronica Roth - Outolintu


Tämän kirjan, tai koko sarjan lukeminen on ollut mielessä hyvinkin pitkään, tai käynyt mielessä vaan aina unohtunut. Nyt oli sattunut niinkin mukavasti että töihin oli tullut ensimmäistä osaa myyntiin, ja selailin alkua sen verran että eipä enää unohtunut. Samana päivänä suuntasin kirjastoon ja sama kirja löytyikin hyllystä. (Ja nyt on loputkin sarjasta varattu.) Ja tämä teos tulikin hotkaistua aika lailla yhdeltä istumalta.

Kaupunki ja sen kansa on jaettu ominaisuuksiensa mukaan viiteen ryhmään: vaatimaton, rehti, sopuisa, uskalias ja terävä. Lapset käyvät samassa koulussa ensin, mutta 16-vuotiaana taipumustesti määrittää mihin ryhmään kukin kuuluu. sen jälkeen koulutus jatkuu kunkin ryhmän arvojen mukaan, omilla alueillaan.

Yleensä  taipumustesti rajaa kaikki paitsi yhden vaihtoehdon ulos. Trisin kohdalla näin ei kuitenkaan ole, vaan hän voisi yhtä hyvin kuulua peräti kolmeen eri osastoon. Vaatimattomaan, uskaliaaseen ja terävään. Hän on divergentti, ja Trisin testannut nainen varoittaa häntä kertomasta ikinä testin tuloksesta mitään, sillä se olisi äärimmäisen vaarallista - Mutta Tris ei saa tietää miksi.

Koulutus on rankkaa. Tris saa sekä ystäviä että vihollisia. Vähitellen selviää myös mitä kaikkea testin tulos voi merkitä..

Tämä oli hyvä kirja. Pari pientä yksityiskohtaa hämmensi, mutta saattaa olla käännösvirhe, tai jotain meni vaan ohi.. Mutta se nyt ei menoa haitannut. Mielenkiintoista porukkaa, hurjia tapahtumia. Mielikuvitusta ei oltu säästelty. Vaikka tämä löytyikin nuortenosastolta, niin en sen takia jättäisi lukematta. Tai nuoret aikuiset-hylly se taisi olla. Yhtä kaikki, suosittelen. Sanoisin ehkä, että jos pitää Nälkäpelistä, niin tämäkin kyllä uppoaa. Maltan tuskin odottaa että saan loput osat käsiini. (Ikäänkuin noita kirjoja ei olisi muutenkin jo ihan liikaa lukematta.. :D )

2 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että pidit tästä kirjasta :) Pidin kirjatrilogiassa eniten tästä ensimmäisestä kirjasta, sillä siinä kaikki on uutta ja jännittävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä oli kyllä :) Aika monissa sarjoissa se ensimmäinen on kyllä paras, mutta pakkohan ne kaikki lukea on :D Eiköhän ne loputkin silti uppoa. :)

      Poista