maanantai 29. helmikuuta 2016

Robert Galbraith - Pahan Polku

Huh. Kyllä Rowling osaa taas vetää lukijan mukaansa. Yksityisetsivä Cormoran Striken puuhailut ovat kerta kerralta jännittävämpiä. Tarina alkaa kun etsivän toimistoon lähetetään naisen poikkileikattu jalka - katkaisuna samasta kohtaa, mistä Striken jalka on amputoitu. Heti on ilmiselvää, että lähettäjällä on kaunoja etsivää vastaan, mutta Strike on elämässään kohdannut useita miehiä, joilla on jäänyt jotain hampaan koloon, ja jotka helposti olisivat kykeneviä murhaan. Myös poliisi tutkii asiaa, etsii jalan omistajaa ja jahtaa miehistä sitä jota pitää todennäköisimpänä syyllisenä, kun Strike ja Robin ryhtyvät tutkimaan muiden miesten liikkeitä. 
(Tässä kohtaa ehkäpä pikkuruinen miinus - epäiltyjä kun on useampi ja heidän välillään seilataan suuntaan ja toiseen, niin hahmot menevät sekaisin herkästi.)


Taas jännitys kestää loppuun asti. Sykettä nostaa myös se että alusta alkaen lukija pääsee vähän väliä seuraamaan syyllistä - tämän ajatuksia ja tekoja - mutta mikään ei kieli kuka tämä henkilö on. Paha väijyy varjoissa jatkuvasti. Eikä todellaaan ole mikään herttainen henkilö.. 

Ja edelleen myös ihmissuhteet kehittyvät ja päähenkilöiden menneisyydestä löytyy vaikka mitä kiinnostavaa. Huikea kirja jälleen. Näiden kansien välissä on kyllä niin paljon taas asiaa että tämä on pakko lukea uudestaan, nähdäkseen ne upeat, hienovaraiset osaset joista Rowling jälleen on juonensa punonut... (Ja pysyäkseen vähän enemmän kärryillä.)

2 kommenttia:

  1. Mulla on se eka kirja kesken. Vähä heikosti päässy sisään ja tuntuu, ettei kirja etene mihkää. Jospa saisin luettua loppuun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se eka oli kyllä ehkä alkuun semmosta lämmittelyä. Kyllä se sit lähtee liikkeelle :)

      Poista