maanantai 21. maaliskuuta 2016

Veronica Roth - Uskollinen


Trilogian päätös luettu. Ensimmäinen oli tosiaan mukaansatempaava, toinen pettymys. Kolmas oli kenties taas hitusen parempi, johtuuko sitten siitä etteivät odotukset olleet lässähdyksen jälkeen kovin korkealla..  

Ei silti mikään loistava, tämäkin kirja oli vähän turhan täyteen ahdettu. Juoksua taas paikasta toiseen ja lisää sekoitti se että lukujen kertojana vuorottelevat Tris ja Tobias, vähän olin välillä sekaisin kumpi nyt olikaan äänessä. Poukkoileva tarina, liian vähässä ajassa liian paljon, kamala määrä suunnitelmia ja operaatioita ja vaikka mitä. 

Oli tässä kyllä jälleen paljon mielenkiintoista asiaa, maailmasta, historiasta ja henkilöiden taustoista selvisi paljon. Toisaalta moni kiinnostava juttu jäi keskenkin tavallaan, mm. Trisin äidin tarinaa olisin kaivannut lisää. Eli semmoista kaipaa myös mikä ei toiminnan etenemisen kannalta ollut tärkeää , vaan mukava hengähdystauko. Pari juonenkäännettä olisi voitu vaihtaa ihan hyvin kevyempään taustatarinaan. 

Päähenkilöiden välinen suhde alkoi olla jo vähän tylsä, varsinkin ne hetket kun oltiin sovinnossa, olivat aina samaa lässytystä.. Tottakai kun on vähän riitelyä niin sitten sovitaan, mutta tarvitseeko joka kerta kuvailla kun joku sivelee selkää paidan alta ja suutelee lämpimästi tai jotain.. Ei muuten mitään, kyllä romantiikkaa saa olla mutta nämä kohtaukset kyllä toistivat itseään koko ajan. 

No mutta tulipahan luettua. Vähän jäi mietityttämään oliko kirjojen tapahtumilla joku suurempikin vaikutus maailmaan.. Kaupunkiin kyllä mutta otettiinko näistä asioista oppia kauempanakin.. 
Kokonaisuus jäi näistä lukuisista moitteista huolimatta plussan puolelle, ja aion lukea myös Tobiaksen tarinan Neljä. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti