lauantai 26. maaliskuuta 2016

Madeline Miller - Akhilleen laulu

Vanha innostus heräsi. Joskus peruskouluaikoina ahmin paljonkin antiikin Kreikan ja Rooman jumaltarustoja. Nyt nappasin luettavaksi juuri sitä, kirjan täynnä antiikin Kreikan myyttisiä sankareita, jumalia ja kaunottaria. Kirjan tapahtumat johtavat Troijan sotaan. 

Kirjan tärkeimmät henkilöt ovat Akhilleus sekä hänen kumppaninsa Patrokles, rinta rinnan kasvaneet ja ystävystyneet nuoret miehet. Patrokles on maanpakoon lähetetty nuori prinssi, toisen valtakunnan hallitsija ottaa hänet vastaan ja tämän poika Akhilleus ottaa Patrokleen kumppanikseen. Akhilleen jumalataräiti ei ole ystävyydestä mielissään. 

Akhilleus on ennustusten mukaan Kreikan mahtavin taistelija, ja hän joutuu päättämään lyhyen mutta kunniakkaan sekä pitkän tuntemattomana vietetyn elämän välillä.  Patrokles on taas ystävänsä vastakohta, rakastettu ja toimii usein tämän omatuntona.

Rakkaustarina, tavalliset ihmiset, jumalat ja puolijumalat sopivasti edustettuina. Monta tuttua hahmoa joiden kohtalosta oli muistikuvia tietysti valmiina mutta ei kyllä lukukokemusta häirinnyt. Mieluisin osa kirjasta oli poikien vuoristossa viettämä aika, ja mutkat heidän parisuhteessaan.
Tykkäsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti