perjantai 19. elokuuta 2016

Hugh Howey - HiekkaHyi miten vähän on ehtinyt taas lukemaan! Kynsiharrastus on työn takia jäänyt ihan kesannolle, mutta lukemisen ei pitäisi kyllä sen takia unohtua. Mutta kai niitä hiljaisempia kausia on itse kullakin välillä. Nyt kuitenkin tuli ryhdistäydyttyä kun postilaatikosta löytyi kustantajalta pyytämäni teos. Olin kyllä ehtinyt autuaasti myös unohtaa pyytäneeni tämän.:D Mutta olipahan mukava ylläri. 

Tämä kyllä tempaisi mukaansa. Neljän sisaruksen tarina tulevaisuuden maailmassa. Menneisyyden kaupungit ovat peittyneet satojen hiekkametrien alle, kadonneet ja muuttuneet legendoiksi. Rohkeimmat ja vahvimmat sukeltavat syvälle hiekkaan, etsivät mitä tahansa tavaraa, tuovat sen pintaan henkensä kaupalla. Pala puutakin on arvokas. Pinnalla tuuli puhaltaa säälimättömästi tuoden lisää hiekkaa, haudaten asumuksia syvemmälle ja syvemmälle kun ihmiset taistelevat vastaan.

Vauhdikas ja jännittävä kirja, tämä oli hankala laskea käsistä. Hiekkasukellus ja siihen liittyvät yksityiskohdat olivat mielenkiintoisia. Kauempana pahojaan suunnittelevien ihmisten motiivit tuntuivat itseltäni jäävän hiukan hämärän peittoon, sille miksi nämä tekivät mitä tekivät, olisin kaivannut hiukan lisää selkeyttä. Sisarusten isän katoamisen jälkeen perheen muut jäsenet ovat etääntyneet toisistaan ja näiden ihmissuhteita käsitellään melko paljon. Juoni oli melko suoraviivainen ja loppuratkaisu ehkä hiukan töksähtävä, mutta kokonaisuutena kirja oli ihan viihdyttävä. 

2 kommenttia:

  1. Moi! Heitin sua palkinnolla/haasteella mun blogissa! Käy kurkkaamassa ja jos on tylsää, niin siellä ois 11 kiperähköä kyssäriä odottamassa ;)

    http://lukucorneri.blogspot.fi/2016/08/liebster-award-vastasin-haasteeseen-ja.html

    VastaaPoista
  2. Tää vaikuttaa kiinnostavalta. Pitää lisätä siis lukulistalle. :D

    VastaaPoista