torstai 5. toukokuuta 2016

Syliin - Ina Westman


Riipaiseva esikoisteos, perustuu osittain kirjailijan omiin kokemuksiin, kun kaikki ei menekään kuin oppikirjoissa. Ja kun kertomus on vielä äitiydestä, odotuksesta ja perhe-elämästä, niin tiesin etten selviäisi kuivin silmin. 

Koskettava kirja, jossa useamman naisen kohtalot liittyvät jotenkin yhteen. Äitejä ja tyttäriä, isoäitejä ja lapsenlapsia. Tapahtumia ja muistoja useammilta vuosikymmeniltä, kun isoäidin aikaan ei vielä hoito ollut samanlaista kuin nykyään. Nyt voi pikkukeskonenkin selvitä, mutta ennen oli vaarassa niin äidin kuin lapsenkin henki. 

Niin äidin kuin lapsenkin ikävää, selviytyjiä ja luovuttajia. Sairaalajaksoja, hoitoa, vuodelepoa ettei lapsi synny ennen aikojaan.  Joku tuntuu joutuvan valvomaan vuosikaudet pienten lasten kanssa, on perheriitoja ja korvatulehduskierteitä, mutta myös onnen hetkiä, ja pian huomataan kuinka nopeasti lapset ovatkin kasvaneet. Liian nuorena vanhempansa menettänyt saa taas uuden rikkaan suvun ja kaiken kuin hopealautasella vaan ei sekään onnea takaa. 

Pieni hetki tämän kirjan kanssa meni että alkoi pysymään kärryillä, jossain välissä singahdettiin ajassa sen verran iso harppaus eteenpäin että piti vähän aikaa miettiä ollaanko saman naisen vai jonkun muun elämää nyt tutkimassa, varsinkaan kun kulloisenkin henkilön nimi ei ihan heti selvinnyt.  Mutta ei mennyt kauaa kun päähenkilöiden välinen yhteys alkoi hahmottua, tavalla jos toisellakin. 

Kaunis, surullinen ja koskettava tarina, herkistyin monessa kohtaa jotka olisivat odotusajan hormonimyrskyissä kyllä olleet ihan liikaa.. Henkilöt ovat erittäin todentuntuisia, iloineen, suruineen ja ajatuksineen. 

Kirja sai kyllä tuntemaan kiitollisuutta, kun itse on saanut kaksi lasta kantaa ja synnyttää ilman mitään ongelmia, ja kasvattaa terveiksi ja reippaiksi tenaviksi rakastavan isän ja aviomiehen kanssa.


Tämä kirja saatu kustantajalta arvosteltavaksi, kiitos!

3 kommenttia:

 1. Heitän haasteella. :) Tsekkaa täältä:
  http://mustelumo.blogspot.fi/2016/06/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

  VastaaPoista
 2. Hei, sait haasteen
  https://bibliofiilinpaivaunia.wordpress.com/2016/06/27/blogger-recognition-award/

  VastaaPoista
 3. Hei! Blogissani on sinulle haaste. Älä kuitenkaan ota asiasta stressiä, pakko ei ole osalllistua. :) https://luetutnet.wordpress.com/2016/08/08/liebster-award-tunnustus/

  VastaaPoista