torstai 28. tammikuuta 2016

Anna Hallava - Operaatio Huulituli

Kuten edellisessä höpöttelypostauksessa tulin maininneeksi, Anna Hallavan vastajulkaistu nuortenkirja Operaatio Huulituli kulkeutui kirjastosta kotiin mukanani. Tämä on jatko-osa Sammakkoprinsessalle. Ensimmäinen osa oli kyllä hauska ja tykkäsin tästäkin kovasti :)


Mukavaa kevyttä hömppää tämäkin, tästä löytyi vähän jännempiä kohtia kuin edeltäjästään. Ja hyvä niin! Päähenkilö Ofelia on siis puoliksi ihminen ja puoliksi keiju. Elämä pyörii välillä ihmisarjessa koulua käyden ja pojista ja suukoista haaveillen, välillä keijujen valtakunnassa, opettelemassa keijujen historiaa ja etikettiä kruununprinsessana,  keijupojista ja suukoista haaveillen.

Erityistä harmia aiheuttaa edelleen keijukuningattaren, Ofelian tädin antama keijulahja Rakkauden Tunteminen, jonka takia hän voi suudella ainoastaan aitoa tosirakkauttaan - kaikki muut muuttuisivat suukosta sammakoksi. Tämän taian Ofelia haluaa kiertää tavalla tai toisella, ja hän kuuleekin laittomasta taikaliemestä joka asiassa auttaisi.

Aiheutti kyllä hykertelyä monin paikoin. Hyvän mielen kirja, jonka kyllä "aikuinenkin" luki mielellään. Kauaa ei tässä nokka tuhissut, ja ajattelinkin ottaa vielä ensimmäisen osan hyllystä, ja lukea molemmat peräkkäin.. :)

2 kommenttia: