sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tuulia Aho - Kuikansulka


Kotimaista nuortenfantasiaa. Tässä oli paljon lupaavia osasia: kansanperinnettä, erikoisia olentoja, taikaa. Alkuasetelma oli mielenkiintoinen, nuori tyttö lähtee opastajan kanssa pelastamaan varastettua aikakangasta,joka on väärissä käsissä vaarallinen. Pitkä seikkailumatka edessä. Alussa kuvailtiin tarkasti heimon perinteitä, asuinpaikkaa ja jäseniä, mutta kun sankaritar Kuikansulka lähti matkaan, tarina tuntui hiukan lässähtävän. Tapahtuihan siinä, mutta vähän jäi silti tylsäksi. Välillä oli hieman epäselvää kuka sanoi mitä ja missä, ja välillä ollaan siellä ja välillä täällä. Ongelmat selviävät suurilta osin vähän helposti, vaikka loppupuolella on ehkä hiukan jännittävämpää taas.

Olisin joihinkin seikkoihin kaivannut vielä vähän enemmän selitystä. Mistä nämä useammat ihmiset saivat tietää aikakankaasta, sitä siis tavoittelee vielä kolmas osapuoli varkaan ja Kuikansulan lisäksi. Miten siitä sitten loppujen lopuksi hyötyy, kumpikaan osapuoli? Jos sen alla nukkuu, näkee menneen tai tulevan mutta pari pätkää jossa joku uneksi kankaan alla, olivat aika sattumanvaraisia, mitä sieltä sitten näkee. Eli hyöty tästä oli? Vai voiko jotenkin vaikuttaa siihen mitä näkee?
Välimatkat tuntuvat hiukan epämääräisiltä, vievätkö nämä matkat päiviä vai viikkoja? Miten kukaan ei pistä heimon sisällä vastaan kun teinityttö lähtee vaarallisen varkaan perään?

Tämä oli trilogian ykkösosa, mutten kyllä ole varma tuleeko luettua kaikkia. Ehkä, ehkä ei. Jotain muuta vaikka tähän väliin, vaikka muutama sivu luettu toisesta nyt..

1 kommentti:

  1. Olen hankkinut joskus tämän, mutta en ole ehtinyt lukea. Sain eilen loppuun Kun kuulet laulun varjojen ja pidin siitä.

    VastaaPoista