maanantai 30. marraskuuta 2015

Romain Puértolas - Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin

Tämä oli kyllä yksi kummallisimmista kirjoista mitä olen lukenut. Ei kyllä tosin mitenkään huono, oikein viihdyttävä tapaus.Intialainen fakiiri Ajatušatru Vašta Patel on matkustanut Ranskaan ostaakseen Ikeasta piikkimaton. Pahaksi onneksi mattoa ei juuri sillä hetkellä ole varastossa, mutta se saadaan tilattua seuraavaksi aamuksi. Fakiiri ei ole varautunut yöpymään missään, joten hän päättää jäädä tavarataloon yöksi. Tämä ei tosin ole tietenkään ihan luvallista, joten hän joutuu piiloutumaan kaappiin henkilökunnan tullessa muuttamaan esittelyhuoneen sisustusta. Kaappi pakataan kokonaisena muoveihin ja työnnetään rekkaan, josta alkaa seikkailu maasta toiseen. Matkalla vastaan tulee monenlaista porukkaa, muun muassa ihastuttavia naisia, laittomia siirtolaisia, ja verenhimoisia taksikuskeja.

Vauhdikas juoni, vähän väliä poukkoillaan muiden henkilöiden mietteissä jotka kaikki jotenkin liittyvät päähenkilöön. Monet ihmiset opettavat matkalaiselle yhtä ja toista. Välillä pohditaan syvällisiäkin. Kirjan tapahtumat eivät vie montaa päivää, mutta paljon saadaan aikaiseksi. Esimerkiksi romaani, kirjoitettuna kauluspaitaan ikean lyijykynällä,samaan aikaan kun matkustetaan suljettuna pimeään Vuitton-matka-arkkuun lentokoneen ruumassa. Että sellaista. :D Erityisen paljon hykertelyä aiheutti päähenkilön hankala nimi, jonka ääntäminen vaihteli muiden toimesta  moneen hauskaan suuntaan.

Parisataa sivua ja tämän lukaiseekin nopeasti, myös luvut ovat lyhyitä. Ytimekäs, kummallinen ja hauska. Tapahtumat jäivät päähän pyörimään pariksi päiväksi.


4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa omituiselta mutta samalla kyllä mielenkiintoselta ja hauskaltaki. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä aika erikoinen, aika hankala kuvailla :D

   Poista
 2. Kuulostaa hassulta :) Kirjan nimikin.

  VastaaPoista