sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ernest Cline - Armada


Zack Lightman on yksi parhaista pelaajista huippusuositussa online-pelissä, jossa suojellaan maapalloa ulkoavaruuden asukkaiden hyökkäykseltä. Eräänä koulupäivänä Zack näkee ikkunasta avaruusaluksen joka on täsmälleen saman näköinen kuin viholliset tuossa pelissä, ja saa pian tietää että peli ei ole vain peli, vaan huipputarkka taistelusimulaattori jolla harjoitetaan ihmiskuntaa puolustautumaan ulkoavaruudesta tulevaa uhkaa vastaan..Ernest Clinen ensimmäinen romaani Ready Player One on yksi suosikeistani, nörttilukutoukan unelma ja moneen kertaan luettu. Clinen toisen romaanin lukemista odotin siis vesi kielellä, ja tämä kirja oli ensimmäinen moneen vuoteen minkä olen lukenut englanniksi. Edellinen kirja jonka suomennosta en jaksanut odottaa taisi olla Harry Potter ja kuoleman varjelukset, eli siitä on jo hetki..

Armada ei ihan yllä Ready Player Onen tasolle, mikä ei ole ihme, mutta en sitä odottanutkaan. Hyvä tarina siitä huolimatta, ja hymähtelin kyllä moneen kertaan peli- ja elokuvaviittauksille. Niitä olikin valtava määrä samoin kuin edeltäjässään. Muitakin yhtäläisyyksiä kirjoissa on, päähenkilö ovat aika samankaltaisia.. Ei siinä, nörttisankarit on kivoja. :D

Mukavaa luettavaa! Aika moni vitsi meni varmasti ohi kielen takia, mutta tosiaan paljon tuttuakin. Hommaan varmaan tämän omaan hyllyyn kun saa suomeksi.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti