tiistai 26. huhtikuuta 2016

David Duchovny - Pyhä Lehmä

"Nykyään kuulee myös puhuttavan, että manteli- ja soijamaidon suosio on kasvanut.  En ole koskaan nähnyt manteleiden ja soijien laiduntavan luontaisessa elinympäristössään, mutta panen pantiksi vaikka kolme neljästä mahastani sen puolesta, että meidän maitomme on parempaa."


Noniin,  sinä missä edellistä kirjaa tarvoin läpi monta viikkoa, niin tämän luin läpi yhden aamupäivän aikana, parissa tunnissa. Siis onhan tämä lyhyt, väljää tekstiä ja kevyt luettava mutta kuitenkin.


Päähenkilö on lehmä, Elsie. Nuori ammuneiti on utelias ja älykäs, ja tahtoo tietää mitä aidan toisella puolella on.  Iltamyöhään tehty tutkimusretki paljastaa karmean totuuden, kun Elsie näkee ikkunasta televisio-ohjelman joka käsittelee tehotuotantoa. Äitilehmän katoamisen salaisuus paljastuu, kuin myös se mikä jokaista lehmää odottaa, joten Elsie päättää lähteä pakoon. Matkalle mukaan lähtevät myös possu ja kalkkuna, jotka eivät luonnollisesti myöskään tahdo tulla syödyksi.


Vastaan tulee monenlaista porukkaa, ja matkaseurueen keskustelut ovat aika huvittavia. Päähenkilölehmä on itse kirjoittavinaan kirjaa ja vähän väliä tulee pätkä jossa kuullaan kustannustoimittajan kommentteja.


Tämä oli hauska! Loistavaa luettavaa pikku välipalaksi. Hörähtelin varmaan lähes joka aukeamalla.

4 kommenttia:

  1. Tämä oli hauska, kevyt ja kuitenkin vähän ajatuksiakin herättävä teos. Loppu hajosi minusta kaikenlaisiin toilailuihin, mutta varsinkin alkupuolesta nautin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu totta, meni aika kummalliseksi viimeiset kohellukset.. :-D

      Poista