lauantai 26. syyskuuta 2015

Robert Galbraith : Käen Kutsu

Nyt tuli luettua kirja harvinaisen hitaasti, varsinkin siinä mielessä että tämä oli hyvä ja sarjan toinen osa aukeaa ihan näillä näppäimillä. En yleensä juurikaan lue dekkareita ja tämä tuli lainattua kirjastosta ihan siitä syystä että kirjan on kirjoittanut salanimellä ehdoton suosikkikirjailijani J.K. Rowling. Kirjoitustyyli onkin tosiaan tuttu. Mielenkiintoista ja kuvailevaa tekstiä, mitä osasinkin odottaa.

Lukemista tosiaan hidasti ihan arkikiireet ja lukuisat muut innostuksen aiheet.. :D Kirjassa ei siis ollut vikaa. En osaa muihin tyylilajin edustajiin verrata kun olen ennen tätä lukenut tasan yhden dekkarin ja senkin 4 vuotta sitten - ei siis kovin tuttua kauraa. (Ja sekin oli jonkunlainen rikospoliisin tutkimusjuttu ja huomattavasti raaempi - tämä taas pohtiva yksityisetsivä ja juttu aukeaa puhumalla ihmisten kanssa.) Tämä kyllä kelpasi vallan hyvin luettavaksi niihin hetkiin kun nyt lukea kerkesi. :DYksityisetsivä Cormoran Strike saa toimeksiannon selvittää totuus mallitytön kuolemasta. Poliisi uskoo tytön tehneen itsemurhan mutta hänen veljensä ei niele tätä vaan palkkaa etsivän selvittämään mitä todella tapahtui. Kirjassa oli mielenkiintoisia hahmoja monta, ja paljon potentiaalisia syyllisiä motiiveineen, mysteeri säilyi ihan viimeisille sivuille asti - en osannut arvata lopputulosta. Loppupäässä kirjaa lukuvauhti kiihtyikin huimasti kun oli vaan ihan pakko saada tietää.. :)

Cormoran Strike oli mielenkiintoinen tyyppi ja tiedot hänen menneisyydestään ja muusta henkilöhistoriasta olivat yhtä mielenkiintoista kuin itse tapaus jota hän tutki. Tykästyin myös kovasti sihteeri Robiniin. Fiksu likka.

Jännä nähdä mitä seuraavassa kirjassa tapahtuu.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti