lauantai 1. elokuuta 2015

Ernest Cline : Ready Player One

Vanha suosikki! Tai vanha ja vanha.. mutta tämän kirjan nappaan hyllystä kerta toisensa jälkeen, ei ehdi kauaa pölyä keräämään. Hyvä jos kuukaudeksi malttaa jättää hyllyyn.. Nokkela tarina! Tapahtumat sijoittuvat 2040-luvulle, maapallon resurssit ovat vähissä ja suuri osa ihmiskunnasta viettää lähes kaiken aikansa OASIS-virtuaalitodellisuudessa. Wade Watts on kirjan päähenkilö, joka monen muun ihmisen tavoin etsii Oasisin  edesmenneen perustajan James Hallidayn piilottamaa pääsiäismunaa, jonka löytäjä perii Oasisin hallinnan, sekä Hallidayn jättiomaisuuden. Peliä pelaa tottakai myös moni muu, myös vähän likaisemmin keinoin..Kirja uppoaa tähän nörttiin. Kasarikulttuuri on  yleisesti ottaen aina kiinnostanut, tässä on pelejä, elokuvaa ja musiikkia tuolta vuosikymmeneltä ja paljon hauskoja viittauksia niihin. Läheskään kaikki nippelitieto ei itselle edes aukea, mutta kirja on joka tapauksessa nautittava. Näin jossain vaiheessa Pinterestissä taulun johon oli koottu kuvat kaikista peleistä, elokuvista, tv-sarjoista, musiikkialbumeista ja näin edespäin  mihin kirjassa viitataan, lista on aivan tajuton. Määrästä huolimatta ne kuitenkin sopivat kirjaan täydellisesti. Niitä on hauska huomata, mutta vaikka ne ohi menisivätkin, niin tarinan kyllä tajuaa. Ohimennen mainittuja tuttuja asioita jotka eivät tarinaan sinänsä liity, löytyy vaikka kuinka,  mm. huispaus, pangalaktinen kurlauspommi, World of Warcraft.. Virtuaalitodellisuus on mahtavan monipuolinen ja pitkälle ajateltu, Hallidayn elämästä on pitkin kirjaa kerrottu upealla tavalla. Myös todellinen maailma on kiinnostava. Tarina itsessään on tottakai myös aivan huippu. Suosittelen vaikkei kasari tai pelit kiinnostaisikaan. Ja jos kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti! Tämä on itselle niitä kirjoja mistä tuli ensimmäisellä lukukerralla se katkeransuloinen ja tyhjä "voi ei, nyt se loppui"-fiilis.

Kirjasta on tekeillä myös elokuva. Odotan innolla, ehdottomasti on pakko sekin nähdä, vaikka harvoin elokuva yltää kirjan tasolle. Ohjaaja tosin on Steven Spielberg, mikä kyllä lupaa hyvää.. :)

Nyt on kova pähkäily päällä, kun Ernest Clineltä on ilmestynyt toinen romaani hiljattain, Armada. Englannin kieli kyllä taittuu ihan hyvin mutta aukeaako sitten ne lukuisat viitteet ja termit, vai odottaisiko suomennosta.. Vaikka ei ole varmaa aukeaako suomeksi yhtään sen paremmin. Ja kauanko siinä menee että käännös ilmestyy. On se vaikeeta taas :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti