lauantai 6. helmikuuta 2016

Beth Revis - Across the Universe - Shades of Earth


Trilogia saatu loppuun. (Ensimmäinen ja toinen osa) Kolmatta osaa sainkin odotella kirjastosta vähän pidempään, ja lukeminen oli vaihteeksi hidasta, oli liiankin monta kirjaa kesken. (Ei parannusta tähän havaittavissa) Loppupään jännittävimmät tapahtumat tuli kyllä luettua taas vähän vauhdikkaammin. Tämän luin englanniksi, ja juttu taisikin alkuperäiskielellä toimia paremmin.

Tässä olikin keksitty vaikka mitä kiinnostavaa tapahtumaa, paljon odottamatonta ja yllättävää. Varjelus on viimein päässyt perille, jäädytetyt sotilaat ja tiedemiehet sulatetaan ja uusi planeetta odottaa. Avaruuden matkustajat eivät kuitenkaan ole yksin, planeetalla on raunioita, ja muitakin merkkejä älykkäistä olennoista. Vaaralliset kasvit ja eläimet ovat myös haasteena.

Varjeluksella syntyneiden ja maasta syväjäässä matkanneiden väliset suhteet ovat mielenkiintoisia. Amy on aika tärkeässä paikassa, muutaman Varjeluksella elämänsä kuukauden aikana hän on saavuttanut useiden luottamuksen, ja suhde Seuraajaan on läheinen. Amyn isä on operaation komentaja. Jonkunlaista valtataistelua löytyy, epäluuloa puolin ja toisin.

Ihan mielenkiintoinen sarja oli. Loppu oli ihan mukavan tyhjentävä, aikamoinen mysteeri siihen oli rakennettu, tai useampikin. Vähän ehkä liiankin monimutkainen juttu toisaalta. Vaikea kuvailla ilman spoilereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti