torstai 17. joulukuuta 2015

Beth Revis - Across the Universe - Matka alkaa

Ensin pitää purkautua. En tiedä mikä tämä nimenomainen sana on alkukielellä ollut, mutta suomennos.. Voi hyvää päivää.. Eli hervetti. Ok, nuortenkirja ja ymmärrän ettei kirosanoja välttämättä haluta käyttää, mutta mikä ihme tämä on? Muuta kuin ärsyttävä. Tiedä toimiiko tämmöiset väännökset paremmin englanniksi mutta ihan varmasti olisi suomenkielestä löytynyt sopiva mieto voimasana tuon paikalle. Ihan sama mikä, mutta tuo särähti kuin kirjoitusvirheenä joka kerta kun sen luki. Ja samaa sanaa käyttivät kaikki, eli toistuipa kyseinen "kirosana" siis ainakin kerran joka luvussa. Kiva. Onhan noita keksittyjä kirosanoja vaikka missä, mutta tämä ei vaan toiminut..No niin, saatiin se pois alta. Mahtaako itse tarinasta irrota noin paljon tekstiä? No, ideaa tässä oli, ihan mielenkiintoisia tapahtumia ja pari hyvää hahmoakin. Tarina sijoittuu valtavalle avaruusalukselle nimeltä Varjelus. Alus on matkannut useiden sukupolvien ajan, lähtenyt maasta kohti uutta planeettaa. Ruumassa syväjäädytettyinä matkustaa suuri joukko eri alojen asiantuntijoita joita tarvitaan uuden planeetan asuinkelpoiseksi saattamiseen. Aluksen matkasta huolehtii oma kansansa, joka syntyy, elää ja kuolee sukupolvi toisensa jälkeen tällä avaruusaluksella.

Amy on yksi jäädytetyistä, joka tulee vahingossa sulatetuksi kesken matkan. Sopeutumista riittää, ainoa Amyn kanssa saman ikäinen on Seuraaja, suurin osa ihmisistä käyttäytyy omituisesti ja kaikki on muutenkin luonnotonta.
Seuraaja on välillä vähän ärsyttävä inttäjä, toisaalta ei ihme koska hänen kasvatuksensa tulevaan tehtäväänsä aluksen johtohahmona on vähän jäänyt puolitiehen. Vanhin, nykyinen johtaja on myös ärsyttävä, tosin syynsä on hänelläkin. Muutamasta muusta sivuhahmosta olisi ollut mukava kuulla hiukan enemmän.
Kirjan keskivaiheilla oli jonkun verran hiukan tylsempää jahkailua, viimeiset pari lukua taas olivat vähän enemmän kiinnostavia, kun vastauksia kysymyksiin alkoi herua. Kirjan päätyttyä vaikutelma oli oikeastaan ärsyyntynyt, ja mietin jonkun aikaa etten taida vaivautua toista osaa lukemaan, mutta nyt hetken sulateltuani muutin mieleni, ja toinen osa olikin jo ihan lukemisen arvoinen tapaus.

2 kommenttia:

  1. Ainakin tällä kirjalla on jännittävä aihe, jos ei muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on. Toinen osa menikin ihan ahmimalla, ja kolmannen olen varannut kirjastosta.. :D

      Poista